Nuorisopurjehdus Hanko – Helsinki 26.7 – 1.8.2014

DSCF4026

Haluatko oppia purjehtimaan tänä kesänä? Jos vastaus on kyllä, kannattaa lähteä mukaan Astridille.

Pääset viikoksi purjehtimaan aidolla purjelaivalla kesäiseen saaristoon. Viikon aikana opetellaan ammattimiehistön opastuksessa purjehduksen saloja, ja retken jälkeen jokainen mukana ollut voi hyvällä omallatunnolla sanoa todella purjehtineensa.

Purjehduksen järjestää Helsingin perinnepurjehtijat ry. joka vuokraa purjelaiva m/aux Astridin koulutuspurjehduskäyttöön. Purjehdus alkaa Hangosta 26.7 aamulla klo 11, jossa laiva osallistuu the Gangut regatan juhlalisuuksiin ja ohjelmaan. Hangosta lähdetään purjehtimaan saaristomerelle ja purjehdus loppuu Helsinkiin 1.8 klo 20. Purjehdus on tarkoitettu 14-25 vuotiaille nuorille, eikä aiempaa purjehduskokemusta vaadita!

The Gangut regattaan osallistuu suuria purjelaivoja mm. Venäjältä ja muista itämeren maista. Lauantaina ohjelmassa on mm. meritaistelunäytös Hangon edustalla ja illalla tutustutaan muihin aluksiin ja niiden miehistöihin. Hangosta lähdön jälkeen seikkaillaan saaristossa, vieraillaan kalastajakylissä, saunotaan ja yövytään luonnonsatamissa.

Purjehduksen tarkoitus on välittää edelleen purjelaivojen kulttuuriperintöä, opettaa purjehdustaitoja ja ennen kaikkea nauttia purjehduksesta yhdessä. Purjehdukselle osallistujat pääsevät osallistumaan kaikkiin laivan tehtäviin navigoinnista ja purjehtimisesta köysitöihin ja ruuan laittoon. Purjehduksen luonteesta ja nuorimpien osallistujien iästä johtuen alkoholin nauttiminen aluksella ei kuulu asiaan.

7 vrk:n purjehduksen hinta on 475 € sisältäen kaikki purjehduksen kulut, mm. laivan vuokran ja ammattimiehistön, satamamaksut, ruuan ja alv:n. Purjehdus vaatii toteutuakseen 20 osallistujaa, jos purjehdus ei toteudu purjehdusmaksu palautetaan kokonaisuudessaan. Purjehdus varataan maksamalla osallistumismaksu, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Teemu Tissari, puh. 040 752 6077, teemuti@gmail.com

kaljaasi Astrid:

the Gangut regatta:

Kesäisin terveisin purjehduksen järjestäjät Teemu Tissari ja Ville Lahtinen

Astrid Tall Ships Racessa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s