Tall Ships Races 2017

Sign up! Leg dates and prices

Information in english at the end of this post.

Mitään aiempaa purjehduskokemusta ei tarvitse, me opetamme sinulle kaiken mitä tarvitsee tietää! 

Lue lisää purjehduskoulutuksemme periaatteista

Reissun luonne on koulupurjehdus, eli kaikki hommat laivalla purjehduksesta ruuanlaittoon hoidetaan yhdessä. Laivalla on mukana kokeneempia purjehtijoita ja ammattimiehistö jotka opettavat muille, eli mitään ei tarvitse osata valmiiksi. TSR-purjehdus on aito kansainvälinen kilpapurjehdus johon kuuluu varsinainen purjehdusosuus sekä erilaiset tapahtumat kuten miehistöparaatit ja Crew Partyt lähtö ja tulosatamissa. Tapahtumat TSR satamissa ovat suuria kansainvälisiä kokoontumisia, joissa eri laivojen miehistöt pääsevät tapaamaan toisiaan ja rakentamaan oman miehistön tiimihenkeä yhteisissä tapahtumissa.

Laivalla majoitutaan yhdessä isossa skanssissa, eli kaikille on oma sänky mutta erillisiä hyttejä ei ole. Laivalla on suihku ja sauna, mutta suihkuun ei välttämättä ihan joka päivä pääse makean veden rajallisuudesta johtuen, riippuen myös vähän miten päästään täydentämään vesiä matkan varrella. Uimaan luonnollisesti pääsee aina kun siihen on mahdollisuus. Laivalla on sähköä, eli kaikenlaisen elektroniikan lataaminen on mahdollista. Muista matkatavaravakuutus! Pakkausohjeet reissulle löydät täältä.

Tall Ships Races 2017 kilpailun järjestää Sail Training -organisaatioiden kansainvälinen kattojärjestö Sail Traingin International (STI). Tapahtuma vierailee Itämerellä joka neljäs vuosi. TSR on offshore purjehduskilpailu joka on jaettu useampaan legiin eli osaan. Tällä kertaa Astrid osallistuu itämerellä yhteen kilpailulegiin ja yhteen Sail In Company purjehdukseen.

 

No previous sailing experience what so ever is needed, we will teach you all you need to know!

Read more about our sail training

This is sail training trip, not a cruise. This means that almost everything we do, we do together. This includes cooking, cleaning, dishwashing and not the least navigation and sailing! There are experienced professional sailors with us, so you definitely don’t need to worry about if you never have done this stuff before.

When we are sailing, people are divided into watches, and different watches have different tasks, for example navigation, cooking and resting.

Tall Ships Races 2017 is an event organized by Sail Training International, and it’s the biggest event for sailing ships. TSR is an offshore sail race divided into different legs. This time Astrid is taking part in one race leg and one sail in company leg.

Onboard we will all live in one big space where everyone has an own bed. There is a sauna and shower onboard, but on a longer trip like this it’s not possible to take a shower as often as at home because of limited amount of fresh water. There is anyhow sufficient possibilities to take care of personal hygiene 8actually thats compulsory). There is also a possibility to use electricity to charge different mobile devices. Remember to have your own insurance for expensive stuff! Packing instructions can be found here.

It’s possible to sign up on one or more legs, and even though the race is meant primarily for people of 15 – 25 and youth is priorised, you can still sign up even if you are older. The leftover places will be dealt to people over 25. The transfer sailings to Halmstad is open for all ages.

Event in Halmstad

Event in Kotka

Event in Turku

tsr-7

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s