m/aux Astrid

Information about our ship m/aux Astrid in english

M/aux Astrid on Porvoon maalaiskunnassa vuonna 1947 rakennettu puinen kaljaasi-rannikkorahtilaiva. Vuonna 1969 laivan nykyiset omistajat ostivat Astridin suoraan rahtiliikenteestä koulupurjelaivaksi. Laivan vanha lastiruuma muutettiin viihtyisäksi skanssiksi oleskelu- ja majoituskäyttöön. Vuosien saatossa tilauspurjehdukset ovat muodostuneet tärkeimmäksi toiminnaksi nuorisokäyttöä unohtamatta. Vuodesta 2013 lähtien Helsingin Perinnepurjehtijat on järjestänyt joka vuosi koulupurjehduksia Astridilla. Astrid hyväksyttiin museoviraston perinnelaivarekisteriin ensimmäisten alusten joukossa vuonna 1994. Laiva on täydellisesti peruskorjattu ja varustettu nykyaikaisella tekniikalla ja turvallisussvarusteilla.

Nuorisopurjehduksilla ja koulupurjehduksilla laivaan mahtuu majoittumaan 30 henkeä. Laivassa on kolme pientä hyttiä, mutta suurin osa majoitustiloista on yhdessä suuressa skanssissa vanhaan koululaivatyyliin. Laivalla on täysin varustettu keittiö, suuri makeavesitankki, likavesitankki ja 230 V sähköjärjestelmä.

Lenght over all 32 m, leveys 7,1 m, syväys 2,3 m, mastojen korkeus 23,5 m, purjepinta-ala 350 neliömetriä, moottori 330 hp, uppouma 91 Gt

Astrid on varustettu huippumodernilla navigointijärjestelmällä ja avomeripurjehdukseen vaadittavilla pelastautumisvarusteilla. Koulupurjehduksilla on aina mukana ammattimiehistö. Purjehdusoppilailla on velvollisuus osallistua palo- ja pelastautumiskoulutuksiin ja -harjoituksiin laivalla ollessaan. Astrid on rekisteröity kotimaan II alueella 83 hengelle, kotimaan III alueella 50 hengelle ja itämeren liikenteessä 20 hengen lastialukseksi.

tsr-18