Mikä on Helsingin Perinnepurjehtijat

What is Helsingin Perinnepurjehtijat?

Helsingin Perinnepurjehtijat ry. on purjehduskoulutusyhdistys joka toimii yhteistyössä Helsingin Purjelaivakonttorin kanssa. Helsingin Purjelaivakonttori on yritys joka operoi purjelaivoja, esimerkiksi m/aux Astridia ja m/aux Svanhildia.

Helsingin Perinnepurjehtijoiden tarkoitus on järjestää purjehduskoulutusta tekemällä erilaisia purjehdusreissuja perinteisillä purjelaivoilla ja opettaa osallistujille kaikkia niitä taitoja joita tarvitaan purjelaivan miehistönä toimimiseen ja purjehtimiseen ylipäätään. Suurimmalle osalle näistä taidoista on käyttöä myös muualla kuin vain purjelaivalla. Perinnepurjehtijat järjestää myös talkoita Purjelaivakonttorin laivojen kunnostustöiden yhteydessä. Talkoista palkitaan järjestämällä talkooporukalle purjehduksia. Helsingin Perinnepurjehtijoilla on myös oma pieni perinnevene, storbåt Lyra.

Ennen kaikkea tarkoituksenamme on järjestää purjehdusreissuja jotka ovat hauskoja ja kiinnostavia kokemuksia kaikille mukana olijoille. Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvita, me opetamme sinua. Tervetuloa mukaan seikkailuun!